Chérissons le passé

Wat maakt wie je bent? Wie ben ik?  Ben je je identiteit kwijt? Of ben je er nog naar opzoek? Opgroeien kan voor verwarring zorgen. Je kan jezelf hierin verliezen.

Terug kijken kan je vooruit helpen. Omarm het verleden en vergeet vooral niet wie jij bent.

Door altijd in contact te staan met anderen via sociale media is het steeds belangrijker geworden hoe je jezelf online neerzet. Onder invloed van onder andere influencers die zich perfect voordoen proberen we te voldoen aan een onrealistisch en eigenlijk onecht ideaalbeeld. Door een beeld neer te zetten van onszelf dat niet correspondeert met de eigen echte ‘IK’, wat we echt vinden of denken, zijn we verder van onszelf af te komen staan.

Het lijkt alsof we bang zijn dat onze echte ‘IK’ saai wordt gevonden en creëren met deze reden een beeld dat voldoet aan een bepaalde standaard waardoor deze eigenlijk juist saai en oppervlakkig wordt. Wat iemand interessant maakt is juist wat hij of zij echt vindt en denkt, dat is de ware “IK”. We moeten niet bang zijn om onszelf te zijn en om hier zo nu en dan bij stil te staan. Het terugkijken naar het verleden kan een beter beeld van de eigen identiteit creëren en daardoor positief werken op het zelfbeeld. Ik ben opzoek gegaan naar deze ‘IK’ met mijzelf als uitgangspunt.

Lookbook